Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Csiszolópapír kisokos

Csiszolópapír kisokos
Bármikor munkához kezdünk, alapvető igazság, hogy a munkadarabok felületének simasága szinte elsődleges fontosságú. A megmunkálás során a szerszámok is nyomokat hagyhatnak a felületünkön, és a munkavégzés során használt alapanyagok felülete is igényelhet finomítást. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk cikkünkben egy kis segítő kezet nyújtani.

Bármikor munkához kezdünk, alapvető igazság, hogy a munkadarabok felületének simasága szinte elsődleges fontosságú. A megmunkálás során a szerszámok is nyomokat hagyhatnak a felületünkön, és a munkavégzés során használt alapanyagok felülete is igényelhet finomítást. Nehéz feladat azonban az adott munkafolyamathoz a legmegfelelőbb csiszolóvászon, anyag, szerszám kiválasztása. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk cikkünkben egy kis segítő kezet nyújtani.

A csiszolás fokozatai

Természetesen a különböző anyagokhoz más és más felépítésű csiszolóanyagokat célszerű használni. A megmunkálandó anyaghoz speciális csiszolópapír tartozik. Természetes kövek csiszolásához, finomításához és persze a gyors minőségi munkavégzéshez a megbízható német Hermes márkájú csiszolópapírokat ajánljuk.

A csiszolás szükségességét nagymértékben befolyásolja az adott munkadarab felhasználási területe.

Amikor csiszolásról beszélünk jó ha tudjuk, az első fázis mindig a durva csiszolás, majd ezt követheti a több fázisú finom csiszolás.

A különböző munkafázisokhoz természetesen különféle finomságú csiszolópapír, dörzspapír használata javasolt, hogy a megmunkált felületek valóban a kívánt, és szükséges mértékben váljanak simává. Akár kézzel, akár gépekkel végezzük a csiszolást, mindig egyre finomabb csiszolópapírt válasszunk a munkához.

A durva csiszolás célja a felületi egyenletlenségek eltüntetése. Elégséges a csiszolás első fázisa a további finomítást nem igénylő megmunkálásoknál.

Természetes kő durva csiszolásához ajánljuk a Hermes #40-es csiszoló papírját 115-ös és 180-as méretben, mely webshopunkban elérhető.

 A következő fázisban a durva csiszolás által okozott karcok eltüntetése a cél.
Ezt már nevezhetjük finomító folyamatnak, de még nem finom csiszolásról beszélünk.
Természetes kő csiszolása esetében ehhez a Hermes #60-as majd ezt követően a #80-as csiszolópapír a legmegfelelőbb, mely üzletünkben elérhető 115-ös és 180-as méretben.

A következő fázisokban a felületek simaságának kialakítása a cél.
A használati tárgyak a legtöbb esetben finomabb felületkezelést, csiszolást igényelnek. A végeredményben teljesen sima, megmunkálási nyomoktól mentes felület, a finomcsiszolás által több fázisban érhető el.

Ezekhez a munka fázisokhoz is elérhető a boltunkban Hermes csiszolópapír természetes kő csiszolásához #120-as tól egészen #400-as finomságig.

Finomsági fokozatok

A csiszolóvásznak felületére speciális kötőanyag rétegbe ágyazva rögzítik a különféle méretű csiszoló szemcséket.

A finomsági fokozatot 1 mm2-re eső szemcseszám szerinti határozzák meg. A szemcseméretet, azaz a finomsági fokozatot, ez a szám adja meg. E szerint durva csiszoláshoz 40-60-as, közbenső műveletekhez 80-120-as, míg a simító csiszoláshoz 220-320-as finomságú anyagot célszerű választani. A fényezéshez és polírozáshoz használatos csiszolópapír finomsági fokozata 400-tól 1200-ig terjed.

A kopás szempontjából lényeges információ a csiszolószemcsék anyaga is. A legáltalánosabban használt szemcseanyag a korund, illetve ennek alumíniumoxiddal és a szilíciumkarbiddal történő kombinációi. Ezeket általában fedőgyanta rögzíti szilárdan. A korszerűbb, speciális célokra használt anyagoknál nem ritka a kerámia-, a cirkon-korund és a compact szemcséjű csiszolóanyag sem, azonban ilyet szinte csak az iparban használnak.

Használati jó tanácsok

A koptatás folyamatát, durva csiszolást végezhetjük kézzel is, géppel is, a lényeg, hogy ha túlzottan rányomjuk a felületre, hogy meggyorsítsuk munkafolyamatunkat, épp ellenkezőjét fogjuk elérni. A csiszolópapír szemcséi gyorsan eltömődhetnek az erő kifejtése következtében, ami, ha beég a felületbe, az eltávolítása szinte lehetetlen. Ha a smirglipapír eltömődik, már nem érdemes használni, mert hatékonysága jelentősen csökken.

Kézi csiszolás során érdemes figyelni a csiszolás irányára. Javasolt a hosszirányú csiszolás, így a leghatékonyabb.

Gépi csiszolás esetén mindig a gépünk tárcsájához méretben passzoló csiszoló papírt válasszunk. Ha a gép porelszívásra alkalmas, a porelszívó lyukak a csiszoló papír felületén, azonos helyre kerüljenek a gépen levőkkel.

Mindig vegyük figyelembe a csomagoláson feltüntetett ajánlott fordulatszámot a csiszolás során.
Szintén fontos megemlíteni a csiszolás közben keletkezett por elszívását. A gépi porelszívás a legkiválóbb, hogy a munkaterületünket tisztántarthassuk, de amennyiben ez nem megoldható, saját egészségünk érdekében porszűrő maszk használata erősen javallott.

Hermes kő csiszolópapír, miért a legkiválóbb választás?

Most, hogy már mindent tudunk a csiszolás technológiáról, már csak a minőséget kell megtalálnunk, hiszen a minőségi munka elengedhetetlen kelléke a minőségi munkaeszköz.

A Hermes kőcsiszoló papír nagy szakadásálló tulajdonságú csiszolóanyag szilícium-karbid csiszolószemcsével

Termék előnyei:

- Nagyon kemény szilícium-karbid csiszolószemcsék

- Rendkívül tartós kombi papír hátlap p 16-P 36 finomságtartományban jó élstabilitással

- Nagyon finom felületi minta

Alkalmazások

- sík felületek mechanikus csiszolására

- élek és felületek csiszolásához, például gránit, márvány vagy terrazzo megmunkálása sarokcsiszológépekkel

- antisztatikus szerkezet megakadályozza a csiszolópapír porral való idő előtti eltömődést

Csiszolópapír, dörzspapír vagy smirglipapír, mind mind ugyanazt jelenti, nem hiányoztat egyik szerszámos szekrényből sem.